Atv-ism

Sunt un iubitor de sporturi extreme. Cel practicat momentan este off-road-ul cu atv-ul. Asta si prin prisma faptului ca lucrez in domeniul atv-moto si stiu cam cu ce se mananca.  Detinator de atv suzuki KQ 700, 2009 si zburdalnic pe coclaurile patriei cand imi permite timpul si bugetul. Ce-i drept ultima iesire la namoleala am avut-o acum mai multe luni , caci de atunci agregatul zace la service pentru niste gadilari pe sub carene. E o poveste mai complicata cu treaba asta, dar esentialul e ca sunt cam ”statul” la capitolul iesiri. Imi urmaresc colegii de iesiri la fiecare iesire prin intermediul forumurilor de specialitate si youtube-ului, uitandu-ma cu jind la traseele pe care le fac si care imi lipsesc deocamdata.

Una din ultimele iesiri, prin amabilitatea lu’ Sorin

Cine nu a dat o tura cu atv-ul a pierdut o etapa de adrenalina si fun din viata. E drept ca bugetul alocat unui hobby de genul asta trebuie sa fie mare, insa pentru distractiile de ocazie , recomand si inchirierile la munte. O data ce ai prins gustul, greu mai scapi de microb, e un soi de fumat. Alta recomandare  , si subliniez ca o importanta mxima, este purtatul echipamentului de protectie, in masura in care se poate, sa fie cat mai complet, altfel…macar casca de protectie sa fie pe freza si obligatoriu incheiata sub barbie ( exclus ca recomandare castile open-face, cele fara protectie pentru barbie). O data pusa macar casca , poti zburda in voie pe coclauri, dar fara a deranja pe cineva sau a creea probleme si ravagii prin flora si fauna si in masuri calculate caci te pot paste rani severe fara echipament full. . Pentru cei ce isi permit a avea un atv propriu: sa tina cont si de echipament cat mai complet de protectie, caci la plimbari dese, te ia valul si dai cu mufa in pamant la prima gresala de pilotaj, iar sansele sa fi iertat de magaoaia de 300 kile, sunt destul de mici si te poti trezi ca iti face un masaj cel putin dureros pe coloana. Asa ca dupa casca ar prinde bine o protectie integrala ( scut+ cotiere), genunchiere si cizme pentru off-road. Ca optionale, si e bine sa le ai, te pot scuti de ceva neplaceri, sunt manusile ( cu sau fara intarituri), o geaca(bluza)  si un pantalon adecvate sportului respectiv, dar si o protectie cervicala (pentru gat).

Pentru a va face o idee despre costuri, atat atv cat si echipament: http://www.atvrom.ro , pe la noi.

Apoi ca trasee de plimbari sunt nenumarate prin zonele muntoase si deluroase : Buzau, Comarnic…, Bucegii si de ce nu Apusenii ofera peisaje superbe. Cand timpul sau bugetul nu permit, pentru bucuresteni, sunt foarte bune si zonele de langa oras: zona Neajlov, Calugareni, cu paduri si ape. Asta e un loc pe lacre l-am frecventat destul de des iar mlastinile din zona iti pot oferii noroiul mult cautat …

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: