Bucureştenii, în topul celor mai indisciplinaţi şoferi din lume

Claxonul, viteza şi agresivitatea i-au adus pe bucureşteni în topul celor mai indisciplinaţi şoferi din lume. Potrivit unui studiu realizat de site-ul opentravel.com, şoferii din Bucureşti sunt pe locul 9 în acest clasament.

Numai de dat exemplu nu sunt şoferii din Capitală. Sunt agresivi în trafic, claxonează continuu, iar benzile de circulaţie aproape că nu-şi au rostul.

Mai mult, dacă se enervează prea tare, sunt dispuşi să coboare din maşină şi să se certe chiar în mijlocul străzii.

Însă primele trei locuri din topul celor mai indisciplinaţi şoferi din lume le ocupă cei din Mumbai, Cairo şi Montreal.

Dacă şoferii din Mumbai stau cu mâna pe claxon şi cu piciorul pe acceleraţie, cei din Cairo sunt cu adevărat un coşmar, în vreme ce taximetriştii nu au nicio regulă. În Montreal nu se respectă nicio regulă de circulaţie, îar şoferii spun că indicatoarele rutiere sunt doar de decor. Nici pietonii nu sunt mai disciplinaţi şi asta deoarece că semaforul nu pare să aibă niciun fel de importanţă pentru ei.

Un aritcol luat de pe realitatea.net, caruia ii dau dreptate in totalitate. Am ghinionul sa am un loc de munca langa o intersectie aglomerata din centrul Bucurestiului unde claxoanele , injuraturile si accidentele sunt la ele acasa. Nu e zi fara macar un mic acrosaj. Partea mai grava a fost ca in accidentele pe care le-am vazut, au fost implicati si motociclisti si scuteristi. una e sa zgarii sau sa indoi metalul unei masini, alta e sa arunci un trup in aer la cativa metrii, ca apoi sa se opreasca pe asfalt sau pe masina. Imagini cumplite, care din pacate nu vor disparea niciodata, pentru ca nesimtirea unor soferi depaseste orice limite. Nu inteleg de ce trebuie sa iasa cu jumatate de masina in mijlocul intersectiei , cu toate ca trebuie sa cedeze prioritatea, pentru a vedea acelasi lucru pe care il vede de la limita stabilita prin marcaj.

Asa ca la punctajul ce s-a luat in calcul la intocmirea clasamentului, as adauga si INCONSTIENTA  la volan.

Bafta si atentie sporita.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: