Justitia americana

Iata ca se intampla si la case mai mari (justitii mai mari in cazul asta).

O pisica de casă a fost citată ca membră a juriului într-un proces din SUA, iar Curtea i-a spus că „este obligată să participe”, ca orice cetatean american, de altfel. Deşi stăpâna sa a explicat că s-a făcut o greşeală, citatia fiind adresata unei feline, tribunalul din Boston a răspuns că felina este obligată să participe la proces.

Femeia a scris că pisica Sal nu poate vorbi şi nu poate înţelege engleza şi a ataşat o scrisoare de la veterinar care confirma că animalul este o felină domestică cu păr scurt, sterilizată.

Pentru tribunal nu a contat însă că membrul juriului este o pisică şi a insistat să se prezinte la datorie. Dacă neintelegerea nu va fi rezolvată, animalul va trebui să se prezinte la Curtea Suffolk Superior Court din Boston, pe 23 martie, ventru a da un verdict intr-unul din multele procese americane.  Este binecunoscut faptul ca americanii se dau in judecata unii pe altii, de la orice pitic nascut pe creier, in timpul unui somn pe canapea, astfel ca nu este exclus ca blanoasa sa fie martora unei plangeri stupide.

Sunt curios ce va mieuna la masa discutiilor, pentru verdictul final: miaw-guilty sau miaw-not guilty…

As fi preferat si la noi un proces asemanator ca desfasurare, juriul fiind compus numai din labradorul din filmul de mai jos, inculpatul : basescu. Ce verdict credeti ca va da cainele? ia de la basescu…


Lasă un comentariu